Ingrediënten Recept
Portugees roerbak gerecht met garnalen
- 750 g vastkokende aardappelen
- 6 el olijfolie
- 750 g rauwe ongepelde grote garnalen
- 1 ui, in dunne parten, losgehaald
- 1 bos peterselie, blad fijngesneden
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- versgemalen zout en peper
- ½ bos koriander, fijngesneden
Instructies Recept
- Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze bijna gaar in ± 12 min.
- Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de aardappelstukken goudbruin in ± 8 min.
- Voeg de garnalen en ui toe en bak het geheel ± 3 min. al omscheppend tot de garnalen net gaar zijn.
- Voeg de peterselie, knoflook en lente-ui toe en bak het al omscheppend op hoog vuur nog 1 - 2 min.
- Maal er naar smaak zout en peper over en bestrooi met de koriander.
4 personen, 475 calorieen p.p.