Recept: Flensjes met Chinese groenten-mix en ei China
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet recepten
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
Flensjes:
- 75 g bloem
- zout
- peper
- 1 ei
- 2 dl melk
- 2 el zonnebloem- of arachinde-olie
Groentevulling:
- 4 eieren
- 2 el zonnebloem- of arachide-olie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2½ cm verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
- 300 g Szechuan roerbaksaus (pot, Conimex)
- 200 g taugé
- 200 g ham, in blokjes
- zout
- peper
- 2 el sojasaus
- 3 takjes bladselderij
Instructies Recept
- Beslag kloppen van bloem, zout, 1 ei, melk en 1 el olie.
- In koekepan van Ø 24 cm steeds 1 tl olie verhitten en van beslag ± 5 flensjes bakken.
- Flensjes warmhouden.
- 4 eieren in ± 10 min. hard koken.
- Eieren pellen en in plakjes snijden.
- In 2el olie ui, knoflook en gember ± 5 min. roerbakken.
- Roerbaksaus, taugé en ham toevoegen en ± 5 min. roerbakken.
- Zout, peper en sojasaus toevoegen.
- Op platte schaal lagen maken van flensjes, groente mengsel en ei.
- Eindigen met laag groentemengsel.
- Garneren met takjes bladselderij en plakje ei.
4 personen, 455 k calorien p.p.