Slanke RECEPTEN - Duitse Eierkoekjes


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Duitse Eierkoekjes

Dieet Recept Duitse Eierkoekjes

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 4 sterren


Ingrediënten Recept

  • 50 gr bloem

  • 1/2 theel bakpoeder

  • 1/4 theel dubbelkoolzure soda*

  • 1 dl karnemelk

  • 4 eieren, gesplitst

  • 1 theel vanille-extract

  • 1/4 theel citroenzuur

  • 4 eetl halfzoete frambozenjam, gesmolten

  • 4 theel zure room


Instructies Recept

  • Meng de eerste 3 ingrediënten in een beslagkom en roer dekarnemelk,eierdooiers en vanille-extract erdoor.

  • Klop de eiwitten schuimig, voeg het citroenzuur toe en blijfkloppen tot de eiwitten zeer stijf maar niet droog zijn.

  • Schep het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door het bloemmengsel.

  • Bespuit een koekenpan met een anti-aanbaklaag met
    bakplaatinvetter en verhit deze.

  • Neem een vierde deel van het beslag en schep 4 hoopjes beslag in een hete koekenpan.

  • Bak ze 3 -4 minuten op een matig warme warmtebron tot de onderkant van de koekjes goudbruin is.

  • Keer de koekjes om en bak ze 2 - 3 minuten aan de andere kant.

  • Houd de koekjes warm en herhaal deze procedure nog
    3 maal tot u in totaal 16 eierkoekjes heeft.

  • Bespuit de koekenpan elke keer opnieuw met bakplaatinvetter.

  • Dien elke portie eierkoekjes op met 1 eetl halfzoete
    frambozenjam en 1 theel zure room.


Per portie 165 k calorieen

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.