Recept: De echte Hollandse kaassouffle
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 3 el boter of margarine
- 3 el bloem
- 2½ dl hete melk
- 4 eieren, gesplitst
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 eiwit
- 100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt
Instructies Recept
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Boter in steelpan smelten, bloem erdoor roeren en al roerende ± 3 min. bakken.
- Van vuur af melk in één keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren.
- Saus nog 1 min. laten koken.
- Van vuur af eidooiers één voor één door saus roeren. saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
- 5 eiwitten met snufje zout stijfkloppen.
- Van geklopt eiwit ¼ deel door dooiermengsel roeren. Kaas (1 el achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen.
- Mengsel in ingevette souffléschaal, Ø 16 - 18 cm, scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 el kaas erover strooien.
- Oven terugschakelen naar 190 ºC.
- Soufflé in midden van oven in 25 - 35 min. gaar en goudbruin bakken.
4 personen, 285 k calorieen p.p.