Slanke RECEPTEN - Courgette gevuld met kruidig gehakt


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Courgette gevuld met kruidig gehakt

Dieet Recept Courgette gevuld met kruidig gehakt

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 5 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 360 kcal p.p.



2 courgettes (± 500 g)

zout

peper

2 tomaten

4 takjes selderij

300 g gehakt

100 g geraspte oude kaas

1/2 tl cayennepeper

1 el tomatenpuree (blikje)

1 el boter of margarine

Instructies Recept
Ovenschotel invetten. Courgettes wassen en kroontjes verwijderen.

Courgettes in lengte halveren. Met lepel vruchtvlees tot 1 cm van rand

eruit scheppen. Tot gebruik afgedekt wegzetten. Uitgeholde courgettes

bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord ongeveer 1/2 uur laten uitlekken.

Tomaten wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. In

kopje selderij fijnknippen. In kom doen: tomaat, 2/3 van selderij,

gehakt, kaas, cayennepeper, zout en tomatenpuree. Met vork goed door

elkaar mengen. Courgettes hoog opvullen met gehaktmengsel. In

ovenschotel zetten. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven courgettes in ongeveer 30 min.

gaar en bruin laten worden. Intussen in koekenpan boter verhitten.

Hierin vruchtvlees van courgettes en rest van selderij circa 5 min. bakken.

Op smaak brengen met zout en peper. Apart bij courgettes geven. Lekker

met komkommersalade.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.