Ingrediënten Recept
- 70 gr suiker
- 4 eetl maïzena
- 1 dl melk
- 1 eierdooier
- 2 eetl citroensap
- 1/2 dessertl citroenrasp
- 1 theel vanillepoeder of enkele druppels vanille-aroma
- 4 eiwitten
- 1/2 eetl zonnebloemolie
- 1 eetl poedersuiker
Instructies Recept
- Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
- Doe de suiker en de maïzena in een pan en giet er langzaam al roerend met een houten lepel de melk
bij.
- Breng de melk in ca. 2 minuten op laag vuur onder voortdurend roeren aan de kook.
- Draai de hittebron uit.
- Vermeng de eierdooiers met 2 eetl van de vla en roer het eiermengsel door de overige vla in de pan.
- Voeg citroensap, citroenrasp en vanillepoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet de citroenvla in een schaal en laat deze in ca. 1 uur bij kamertemperatuur koud worden.
- Roer de vla tijdens het afkoelen af entoe door.
- Klop in een schaal de eiwitten met de mixer stijf en spatel ze door de koude citroenvla.
- Vul een licht met olie ingevette soufflévorm met de vla en zet de vorm ca. 35 minuten in de oven.
- Neem de soufflé uit de oven, strooi er poedersuiker over en serveer het gerecht direct.
Aantal personen: 6 Per portie: 106 K calorieen