Recept: Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering:
|
Ingrediënten Recept
WAFELS
- 50 g boter
- 2 eieren
- mespunt zout
- 2 eetl. basterdsuiker
- 1 dl melk
- 100 g bloem
- boter voor het wafelijzer
VRUCHTEN
- 3 kiwi’s
- 1 rijpe mango
- 1 blikje ananasblokjes
- 50 g boter
- 3 eetl. suiker
- 2 eetl. citroensap
- 1 borrelglas rum of cognac
- versgemalen zwarte peper
Instructies Recept
- Maak eerst het wafelbeslag.
- Smelt de boter.
- Splits de eieren in dooiers en eiwitten.
- Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop de eierdooiers los met de suiker, de melk en de gezeefde bloem.
- Spatel vlak voor het bakken het stijfgeklopte eiwit door het beslag, anders verliest het zijn luchtigheid.
- Snijd de geschilde kiwi’s in de lengte in partjes. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango in dunne parten van de pit.
- Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het ananassap op.
- Verwarm het wafelijzer voor.
- Bestrijk het warme ijzer met een kwastje met
wat boter.
- Schep er wat beslag in en bak de wafels overeenkomstig de gebruiksaanwijing van het apparaat.
- Verhit intussen de boter en de suiker in een koekenpan en roer tot de suiker is gesmolten en begint te kleuren.
- Schep er de voorbereide vruchten door en laat kort doorwarmen.
- Blus af met een flinke scheut van het ananassap en bedruppel met het citroensap.
- Flambeer met de rum of de cognac.
- Leg de wafels op de borden en verdeel er het warme fruit over.
- Maal er voor een pittig accent wat zwarte peper over!
- Als de wafels als dessert worden gegeten past een bolletje vanilleijs er uitstekend bij.
Dit recept is voor 6 personen, 381 k calorien p.p