Slanke RECEPTEN - Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit

Dieet Recept Brusselse wafels met geflambeerd exotisch fruit

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
WAFELS


  • 50 g boter

  • 2 eieren

  • mespunt zout

  • 2 eetl. basterdsuiker

  • 1 dl melk

  • 100 g bloem

  • boter voor het wafelijzer


VRUCHTEN


  • 3 kiwi’s

  • 1 rijpe mango

  • 1 blikje ananasblokjes

  • 50 g boter

  • 3 eetl. suiker

  • 2 eetl. citroensap

  • 1 borrelglas rum of cognac

  • versgemalen zwarte peper


Instructies Recept

  • Maak eerst het wafelbeslag.

  • Smelt de boter.

  • Splits de eieren in dooiers en eiwitten.

  • Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop de eierdooiers los met de suiker, de melk en de gezeefde bloem.

  • Spatel vlak voor het bakken het stijfgeklopte eiwit door het beslag, anders verliest het zijn luchtigheid.

  • Snijd de geschilde kiwi’s in de lengte in partjes. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango in dunne parten van de pit.

  • Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het ananassap op.

  • Verwarm het wafelijzer voor.

  • Bestrijk het warme ijzer met een kwastje met
    wat boter.

  • Schep er wat beslag in en bak de wafels overeenkomstig de gebruiksaanwijing van het apparaat.

  • Verhit intussen de boter en de suiker in een koekenpan en roer tot de suiker is gesmolten en begint te kleuren.

  • Schep er de voorbereide vruchten door en laat kort doorwarmen.

  • Blus af met een flinke scheut van het ananassap en bedruppel met het citroensap.

  • Flambeer met de rum of de cognac.

  • Leg de wafels op de borden en verdeel er het warme fruit over.

  • Maal er voor een pittig accent wat zwarte peper over!

  • Als de wafels als dessert worden gegeten past een bolletje vanilleijs er uitstekend bij.


Dit recept is voor 6 personen, 381 k calorien p.p

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.