Slanke RECEPTEN - Broodje tartaar met krab en avocado


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Broodje tartaar met krab en avocado

Dieet Recept Broodje tartaar met krab en avocado

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 2 sterren


Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 450 kcal p.p.



1/4 ui

1 rijpe avocado

1 pakje Mon Chou

1 el citroensap

1 tl gemalen Zwitserse kaas (strooibus)

zout

peper

2 el zure room

2 tl mosterd

1 blikje krab (ca. 200 g)

8 grote peultjes (ca. 50 g)

400 g tartaar

2 el roze peperkorrels

2 el boter of margarine

4 broodjes met sesamzaad

Instructies Recept
Ui pellen en boven kom fijnraspen. Hierop (roer)zeef zetten.

Avocado in lengte halveren, pit verwijderen. Met lepel vruchtvlees eruit scheppen en in zeef doen.

1/4 deel van Mon Chou en citroensap toevoegen. Door zeef wrijven. Zwitserse kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

In andere kom doen: rest van Mon Chou, zure room en mosterd. Door elkaar roeren tot gladde massa. Krab afgieten, papier verwijderen. Vier mooie stukjes apart houden. Rest van krab door Mon Chou-mosterdmengsel roeren. Peultjes afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout peultjes in ca. 5 min. gaarkoken. Afgieten.

In derde kom doen: tartaar, peperkorrels, zout en peper. Door elkaar kneden. Hiervan 4 schijven

vormen.

In koekenpan boter verhitten. Schijven ca. 3 min. aan elke kant bruinbakken. Op aanrecht dubbel vel keukenpapier leggen. Uit pan tartaar op keukenpapier leggen. Voorzichtig vet weg deppen. Broodjes halveren.

Onderste helften dik besmeren met avocadomengsel. Achtereenvolgens

beleggen met: tartaar, peultjes en stukje achtergehouden krab. Bovenste

helften van broodjes dik besmeren met krabmengsel. Op belegde helften

zetten.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.