Slanke RECEPTEN - Bonen met prie en paprikasaus


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Bonen met prie en paprikasaus

Dieet Recept Bonen met prie en paprikasaus

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
600 g prei

2 blikjes reuzenbonen a 400 ml, uitgelekt

150 g magere feta, verbrokkeld

2 tenen knoflook, ongepeld

1 pot geroosterde paprika (465 gram)

1 el tijmblaadjes (vers) of 2 tl gedroogd

2 l droge witte wijn

versgemalen peper

20 zwarte olijven, ontpit, gehalveerd

3 el fijngesneden munt

2 bruine pistolets, in schuine plakken



Instructies Recept
Verwarm de oven voor op 195°C. Snij de prei in schuine plakken van 1

cm dik. Leg de prei in een ovenschaal en strooi de tijm erover Schenk de

wijn erover. Leg de teentjes knoflook op een stukje aluminiumfolie. Dek

de ovenschaal af en laat de prei in het midden van de oven in 15 - 20

min. beetgaar stoven. Schuif de knoflookteentjes naast de schaal in de

oven en rooster ze in 15 - 20 min. goudbruin en gaar. Laat intussen de

paprika uitlekken en vang het sap op. Neem de knoflook uit de oven, en

knijp de tenen uit. Pureer de paprika, de knoflook en 3 el paprikavocht

tot een dikke saus. Breng op smaak met peper. Haal de prei uit de oven

en schep de bonen en olijven erdoor. Verdeel eerst de paprikasaus en dan

de feta erover. Zet de schaal terug in de oven en bak alles nog ± 10

min. Zet de laatste 5 min. ook de grill aan, zodat de feta een korstje

krijgt. Garneer met munt en serveer met het brood.



4 personen, 365 kcal p.p.

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.