Ingrediënten Recept
750 gram aardappels
1 zak boerenkool (400 gram)
Zout en peper
1 magere rookworst
3/4 liter halfvolle melk
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels azijn
2 eetlepels currygewürzsaus
Instructies Recept
Aardappels schillen en in een pan doen, verder 2 dl water, boerenkool, aardappels en zout toevoegen. Met het deksel op de pan 20 minuten koken. Rookworst uit verpakking nemen en op aardappels leggen. Boerenkool en aardappels in nog ca. 10 minuten gaar koken. Rookworst uit pan nemen. Boerenkool en aardappels afgieten en met een stamper fijnstampen. Al roerende melk en boter toevoegen.
Azijn en currygewürzsaus erdoor roeren.
Op zacht vuur stamppot weer door en door
heet laten worden. Stamppot op smaak brengen met zout en peper.
Winterse pot voor 3 personen 480 kcal p.p.