Recept: Bloemkool met kruidensaus
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Jasper
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 200 gr bloemkool
- 4 theel boter
- 1 eierdooier
- 1 eetl witte wijn
- zout
- sap van een 1/2 citroen
- peper
- Worcestershire saus
- 1,5 - 2 eetl stijfgeklopte slagroom
- peterselie, dille en bieslook
Instructies Recept
- Kook de schoongemaakte en gewassen bloemkool in water met zout beetgaar.
- Smelt de boter.
- Doe de eierdooier met de wijn en 1 eetlepel water in een pannetje en klop au bain-marie tot een romig mengsel.
- Neem het pannetje uit het water en klop in een dun straaltje de gesmolten boter erdoor.
- Breng op smaak met zout, citroensap, peper en worsherstershire saus.
- Spatel de slagroom erdoor.
- Roer de fijngehakte kruiden voorzichtig door de saus.
- Leg de uitgelekte bloemkool in een schaal en schep de saus erover.
Voor een persoon; 274 k calorien / 1147 Joule