Ingrediënten Recept
300 gram voorgekookte bietjes, 1 biet in dunne reepjes, rest in stukjes
1 eetlepel olie
50 g gerookte spekreepjes
1 fijngesneden kleine ui
2 stengels bleekselderij, in stukjes
4 dl runderbouillon
1 dl slagroom
Zout en peper
2 eetlepel fijngesneden peterselie
Instructies Recept
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes in ± 5 minuten
knapperig.
Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Bak de ui in het achtergebleven bakvet ongeveer 2 minuten
Voeg de stukjes biet toe en bak ze samen met de bleekselderij ± 3 min. mee.
Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat dit 8 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep en voeg de room toe.
Doe de soep terug in de pan, voeg de bietreepjes en het spek toe en
warm alles even goed door (soep niet meer laten koken).
Breng op smaak met zout en peper en garneer met de peterselie.
dit recept is voor 2 personen, 365kcal per persoon