Ingrediënten Recept
250 gr krabsticks, in repen
4 eetl fijngesneden peterselie
4 lente-uitjes, in ringen
500 gr witte asperges, geschild
1 eetl olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 sjalotjes, in ringen
1 L kippenbouillon
1 - 2 eetl vissaus (nam pla)
2 eieren
zout
peper
Instructies Recept
Kook de asperges gaar in 7 - 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het
kookvocht) en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5
minuten op zacht vuur.
Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan
de kook.
Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
Klop de eieren los met enkele lepels hete soep en schenk dit eimengsel van het
vuur af bij de soep.
Laat de soep binden, maar niet meer koken.
Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en
lente-ui erdoor.