Recept: Amandel-appelbroodjes
|
Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 
|
Ingrediënten Recept
- 6 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 150 g amandelspijs
- 1 grote handappel, gesnipperd
- 50 g rozijnen
- 1 eidooier
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl amandellikeur
- 1 ei, losgeklopt
- 4 el amandelschaafsel
- 2 el suiker
- gemalen kaneel
Instructies Recept
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Spijs mengen met appel, rozijnen, eidooier, vanillesuiker en likeur. 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte vormen en op deegplakjes leggen.
- Deeg erover vouwen, randen met water vastplakken en met vork streepjes erin drukken.
- Deeg met ei bestrijken.
- Amandelschaafsel en suiker mengen en over broodjes strooien, licht aandrukken.
- Broodjes op omgespoelde bakplaat leggen en in midden van oven 15 - 20 min. bakken.
- Broodjes direct met kaneel bestrooien.
6 stuks, 445 kcalorieen p.p.