Slanke RECEPTEN - Aardbeien yoghurtijs


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Aardbeien yoghurtijs

Dieet Recept Aardbeien yoghurtijs

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 250 verse rijpe aardbeien

  • 3 dl magere yoghurt

  • 3 flinke theel gelatinepoeder

  • 2 - 3 eetl. kokend water

  • 1 eiwit

  • vloeibare zoetstof naar smaak

  • een paar aardbeien en een takje munt voor de garnering, naar keuze


Instructies Recept
1. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de

kroontjes. Hak de aardbeien grof.



2. Doe de gehakte aardbeien met de yoghurt in een

blender of keukenmachine en pureer het.



3. Schenk het kokende water in een kommetje. Plaats

het in een bakje heet water en strooi de poedergelatine in

het kommetje.



4. Niet in de gelatine roeren en laten staan tot het

poeder geheel is opgelost en de vloeistof helder is.



5. Doe het aardbeien-yoghurt mengsel in een kom en

klop er met een garde krachtig de opgeloste gelatine

door. Als u zoetstof wilt toevoegen moet dat nu gebeu-

ren.



6. Zet de bak in het vriesvak van de koelkast of in de

diepvries en laat het staan tot zich aan de randen ijs

begint te vormen.



7. Schep het ijs stevig door en plaats de bak weer in de

vriezer.



8. Klop in de tussentijd het eiwit stijf.



9. Neem het ijs uit de vriezer en werk er met een spatel

het stijfgelagen eiwit door. Niet roeren anders gaat alle

lucht verloren.



10. Overdoen in een serveerschaal, in de vriezer terug-

zetten tot het geheel bevroren is. Gaat het erg snel dan

even afdekken met een stuk aluminiumfolie en tegen

kristalvorming kunt u het nog een paar maal omscheppen.



11. Met een ijslepel ijsbolletjes scheppen, in glazen coupes

doen en eventueel gegarneerd met een aardbei en een

takje munt serveren.

4 personen bevat 63 K calorieen per portie

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.