Ingrediënten Recept
Voor 4 personen
Voedingswaarde : 410 kcal p.p.
1 ui, gesnipperd
6 eetlepels olijfolie
300 g spitskool, gesneden
550 g aardappelpuree (koelvers)
3 tomaten, in 12 dikke plakken
125 g camembertkaasje, in 12 plakken
1 eetlepel witte-wijnazijn
75 g rucola slamelange
2 struikjes witlof, losgehaald
1 ongeschilde appel (braeburn), in partjes
Instructies Recept
In koekenpan met antiaanbaklaag ui in 1 el olie fruiten.
Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken.
Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met zout en peper en van mengsel 12 platte koekjes vormen. Ovengrill voorverwarmen.
In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 min. goudbruin bakken.
Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in met
bakpapier beklede ovenschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes
verdelen, onder grill schuiven en 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3
el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.