Slanke RECEPTEN - Warme aardappelsalade met zalm


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Recept: Warme aardappelsalade met zalm

Dieet Recept Warme aardappelsalade met zalm

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept
500 gram kleine, nieuwe aardappeltjes (in schil), schoongeboend en gehalveerd

600 gram zalmfilet

100 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden

100 gram jonge maïskolfjes (eventueel uit blik)

100 gram spinazie, gewassen en in de lengte doormidden gesneden

olijfolie om in te vetten



Voor de dressing

4 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

3 eetlepels zout chilisaus

2 eetlepels citroensap

Instructies Recept
Verwarm de oven voor tot 200ºC.

Ontvel de zalmfilet en haal de graten eruit.

Snijd de zalm in blokken.

Doe de aardappelen in de oven. Bestrijk ze met een kwastje

olijfolie en bak ze 30 minuten. Keer ze tijdens het bakken een paar maal.

Doe de maïskolfjes bij de aardappelen en bak ze 10 minuten mee tot aardappelen

en maïs gaar zijn. Bak de blokjes zalm 3 tot 4 minuten bij hoge temperatuur tot ze net gaar zijn.



Voor de dressing:

Doe yoghurt, zoete chilisaus en citroensap in een kom en klop dit goed door.



Doe aardappelen, maïs, spinazie en de tomaten in een kom en schep dit alles goed

door elkaar. Schik de salade over vier bordjes, leg hierop de stukjes warme zalm en druppel er wat dressing over.





Dit recept is voor 4 personen,Per portie: 150 kcalorieen

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5

Commentaar

Dit recept heeft momenteel geen commentaar.