Slankerecepten.nl - Dieet recepten


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste dieet recepten

Kerriekip met courgette en paprika
Waardering: 3 sterren Categorie: Diner
Varkenslapje met cornflakes
Waardering: 0 sterren Categorie: Bijgerechten
Rijstrand met spinazie en doperwten
Waardering: 4 sterren Categorie: Diner
Gegratineerde maiskolf
Waardering: 1 sterren Categorie: Bijgerechten
Gerookte aubergine en groentecurry
Waardering: 4 sterren Categorie: Diner
Courgette met aardappelsalade
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Gemengde Turkse salade
Waardering: 3 sterren Categorie: Salade
Ribeye met rode-wijnsaus, gebakken aardappels en witlof
Waardering: 5 sterren Categorie: Diner
Kip in kruidige tomatensaus en aubergine
Waardering: 4 sterren Categorie: Ontbijt
Aardappel-koolkoekjes met camembert
Waardering: 5 sterren Categorie: Diner

Vorige 10 | Volgende 10

21 tot en met 30 van 584


Gekruide kipfilets met mosterd

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 2 sterren


Ingrediënten Recept

  • 1 1/2 eetl milde mosterd, of naar eigen smaak

  • 1 1/2 eetl grove mosterd, of naar eigen smaak

  • 1 1/2 eetl heldere honing

  • 1 afgestreken theel van elk van de volgende
    kruiden: gedroogde rozemarijn, salie en thijm

  • 6 eetl droge witte wijn

  • 1 teentje knoflook, uitgeperst

  • 4 kipfilets (ca. 600 gr samen)

  • 30 gr paneermeel

  • partjes citroen of limoen voor de garnering


Instructies Recept

Voor de beste resultaten moet u de kip minstens 2

uur laten marineren.


  • Meng beide soorten mosterd met de honing en de
    kruiden en klop het mengsel met een garde.

  • Houd afgestreken eetlepels van het mosterdmengsel
    achter voor later en meng de rest witte wijn
    en de knoflook.

  • Giet de marinade in een ondiepe glazen of porselei-
    nen schaal, wentel de kipfilets hierdoor, dek de
    schaal af en laat de kip minstens 2 uur marineren in
    de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  • Meng het achtergehouden mosterdmengsel met het
    paneermeel en druk deze lichtjes op de gemarineer-
    de kipfilets.

  • Schrik deze naast elkaar op een bakplaat
    en bak ze in 30 minuten in de hete oven tot het kip-
    pevlees net gaar is.

  • Rooster de kipfilets vervolgens 5 min onder een hete grill tot ze goed gaar en goudbruin van kleur zijn.

  • Garneer het gerecht met de partjes citroen of limoen en dien direct op.


Voor 4 personen ca. 221 k calorieen per portie

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5