Slankerecepten.nl - Dieet recepten


Inloggen



Registreren

Wachtwoord vergeten

Recepten Categorieën

FolderOntbijt (14)
FolderToetjes (26)
FolderTussendoortjes (12)
FolderLunch (41)
FolderDiner (257)
FolderDrankjes (32)
FolderTaart (10)
FolderSalade (83)
FolderAtkins Dieet (53)
FolderSoep dieet (20)
FolderSonoma Dieet (4)
FolderSauzen (7)
FolderVoorgerechten (6)
FolderBijgerechten (17)
FolderDukan Dieet (2)

Alle recepten op alfabet

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

De nieuwste dieet recepten

Dukan Dieet Hamburgers
Waardering: 3 sterren Categorie: Dukan Dieet
Kip met Franse kruiden (Dukan Dieet recept)
Waardering: 3 sterren Categorie: Dukan Dieet
Gehakt-preikoek met paprika
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Sandwich met komkommer en dille
Waardering: 3 sterren Categorie: Lunch
Mueslibolletje met hazelnoten
Waardering: 2 sterren Categorie: Diner
Pasta met paprikarelish
Waardering: 1 sterren Categorie: Diner
Kaassaus met salami
Waardering: 3 sterren Categorie: Bijgerechten
Thais gehakt
Waardering: 4 sterren Categorie: Diner
Watermeloensalade met gepofte rijst
Waardering: 1 sterren Categorie: Salade
Gesmoorde tomaten met gember
Waardering: 3 sterren Categorie: Bijgerechten

Vorige 10 | Volgende 10

1 tot en met 10 van 584


Citroensorbet met mousserende wijn

Informatie over dit recept:
Door gebruiker: Dieet
Waardering: 3 sterren


Ingrediënten Recept

  • 1 dl witte wijn

  • 25 gr suiker

  • 1 blaadje witte gelatine

  • 0,3 dl slagroom

  • sap van 1/2 citroen

  • 1 eiwit

  • mespunt zout

  • 2 theel suiker

  • 1/2 borrelglas marasquin

  • 1 dl mousserende wijn.


Instructies Recept


  • Laat de wijn met de suiker 5 minuten zachtjes ko-
    ken.

  • Week de gelatine een paar minuten in ruim
    koud water en los de uitgeknepen gelatine op in
    de warme wijn.

  • Laat afkoelen en roer eerst de slagroom en daarna het citroensap erdoor.

  • Schep alles in een kunstofdoos en zet die 3 uur in de diepvries.

  • Klop het goed gekoelde eiwit met een mespunt zout en 2 theelepels suiker stijf.

  • Roer de bevroren sorbet fijn en klop met de mixer voorzichtig het eiwit erdoor.

  • Zet het ijs terug in de diepvries.

  • Na ongeveer 1 uur kan de marasquin en de goed gekoelde mousserende wijn erdoor worden geroerd en kan de sorbet in eveneens gekoelde glazen worden geschept.

  • Garneer desgewenst met een cocktailkers en een blaadjecitroenmelisse.


4 personen, 349 K calorieen

Geef uw waardering:

1
2
3
4
5